Apartment living

Project to maximise the potential of a small southfacing garden apartment in London, UK. The apartment connects via the garden level right of way to a canal, a popular cycling and walking route to transit & city centre.

Space was carved out below ground by damproofing vaults, storage was gained by utilising under stair space. The kitchen was organised to take up only one wall, a new stair was installed to free up space for the living room & for a second work/sleeping area. The bathroom was made smaller but better by re-planning. Ventilation & new lighting were added, including fresh air intake & permanent extract, a load-bearing partition was removed to allow the spaces to connect. It’s a very popular spot!

Basement

Steelwork

Contexturban

 

At its narrowest this project is just 12′, reknowned McGill housing Professor Avi Friedman recently published a book on the use of narrow spaces:

http://www.jetsongreen.com/2011/01/narrow-houses-book-friedman.html

 

New stair

New connection

New kitchen

           5

 

 

Leave a Reply